Nee tegen puree

Een baby leert lopen door te vallen en opstaan. Dat gaat niet in één keer perfect. Dat geldt ook voor eten. Leren kauwen en slikken, eten vastpakken en in de mond stoppen. Het is een grote ontdekkingsreis en leerspel. En zo mogen wij ouders het ook benaderen.

Daarom zeg ik: ‘Nee tegen puree!’ Dat betekent niet dat ik anti puree ben of dat mijn zoontje nooit puree eet, nee hoor, ik vind het gewoon lekker klinken. Baby’s vanaf ongeveer 4 maanden gaan stapje voor stapje over op vast voedsel. Ze ontwikkelen in eigen tempo interesse in eten anders dan melk. Ik stimuleer ouders om baby’s aangeboren nieuwsgierigheid op een positieve manier te gebruiken. Dat heeft ook te maken met vertrouwen hebben en het ontwikkeling van zelfstandigheid. Dat doe je simpelweg door groente en fruit aan te bieden in handige stukjes die de baby zelf kan vastpakken. Wist je dat de coördinatie van de handen, mond en ogen zich tegelijkertijd ontwikkelen? Je zult zien hoe snel je baby leert grijpen en eten!

Waarom ‘Nee tegen puree’?

In de eerste plaats natuurlijk omdat de baby hier van profiteert (op allerlei gebieden) maar het is ook veel praktischer voor de ouders en leuker voor de andere kinderen aan tafel. Je hoeft je baby niet te voeren, laat het je kindje lekker zelf doen! Ik kan talloze redenen opnoemen waarom ik ‘zelf eten’ verkies boven ‘voeren’, hier zijn de beste redenen:

  • Eten is dé manier om nieuwe geuren, smaken, structuren en kleuren te ontdekken en leren herkennen
  • Het is goed voor de ontwikkel van de oog-/ hand coördinatie en motoriek
  • Je hoeft je baby niet te voeren, je eet dus echt gezellig samen aan tafel
  • Je baby ontwikkelt een uitermate goede smaak, herkenning en waardering voor gezond eten
  • Eten voelt niet als een ‘must’ maar is leuk en gezellig, je baby heeft altijd zin om te eten
  • Je baby kan gewoon met jullie mee eten, overal waar je gaat
  • Je hebt meer tijd en aandacht voor de andere mensen aan tafel
  • Je baby ontwikkelt gezonde sterke darmen en een goede vaste drol (handig met verschonen joh!)
  • Het is onzin dat een baby niet zelf kan eten en dat dit gevaarlijk zou zijn, hierover lees je in mijn e-book meer

Het Nee tegen puree e-book inclusief tijdlijn

Wil jij je kindje ook de beste start mogelijk geven en gun jij haar of hem het plezier van zelf leren eten? Dat vind ik dus helemaal te gek. Speciaal voor toffe ouders als jij heb ik een e-book geschreven met informatie, voorbeeldmenu’s en een ‘Nee tegen puree tijdlijn’ waarop je kan zien wanneer je het beste welk voedsel kan introduceren. Er staan mega veel praktische tips en tricks in om er het meeste en beste uit te halen. Mijn e-book is geen dieet en ook geen verplichting. Het is slechts een richtlijn om je te laten zien hoe het ook kan. Ieder kind is anders, iedere ouder is anders, samen zorgen jullie voor de beste basis voor een lang, gelukkig en gezond leven.

 

Lees hier het gratis Nee tegen Puree e-book

 

 

IK BEN ELKE

Ik ben altijd op zoek naar de beste manieren om optimaal te groeien en genieten. Mijn leven is een ontdekkingsreis waarbij bewustzijn en voeding de hoofdrol spelen. Lees je mee?

elke | Elky food & life coach | bewustzijnscoach | voedingsdeskundige | Elke Rosalie Rouweler

POWER TO THE PLANTS

Ik wil plantvriendelijk leven, leven met en dankzij planten en niet ten koste van. Ik vind dat we al veel en veel te ver zijn gegaan met de natuur te misbruiken.

Wil je mij wat vragen?

Neem contact op

MIJN WAKE-UP CALL

Ik wist niet wat ik hoorde. Dat is precies wat ik haar al jarenlang tot in den treuren had proberen uit te leggen! Had ze dan (bewust) niet naar mij geluisterd? Neemt ze me niet serieus? Gunt ze het mij niet?

NEE TEGEN PUREE

Een baby leert lopen door te vallen en opstaan. Dat gaat niet in één keer perfect. Dat geldt ook voor eten. Leren kauwen en slikken, eten vastpakken en in de mond stoppen. Het is een grote ontdekkingsreis en leerspel.

WAAROM ZIT IK NOOIT VOL?

Vraag jij je dat regelmatig af? Het antwoord is simpel.

BEWUST ZIJN EN BEWUST ETEN

Op het pad van bewustwording word je bewuster van jezelf. Je leert je eigen geest en lichaam steeds beter kennen.

JE INTUÏTIE VERBETEREN

We verwaarlozen onze meest waardevolle talent en dat heeft grote gevolgen.

HET NUT VAN MINDFULNESS

Hoe dan ook, als jij mindfulness toelaat in je lijf en leven dan kan dit alleen maar goeds brengen.

© 2021 Dit is een Zeg maar Alex website.